Destinations Europe Switzerland

Lãng đãng ngày mưa Zürich | Zürich on a nonchalant rainy day

Tram in Zurich, Switzerland

Khuyến cáo! Đây không phải một bài blog đầy những mẹo vặt du lịch hay ho để bạn đọc và ứng dụng vào chuyến đi Thuỵ Sĩ sắp tới của mình. Đơn giản, đây là một bài blog nghỉ ngơi đúng nghĩa, nhẹ nhàng và từ tốn. Đôi khi, chân đi cũng mỏi, cần nghỉ ngơi và như thế thì không có gì nhiều để viết ngoài một ngày mưa đáng yêu ở Zurich.

Caution! This is not my regular entry filled with travel tips for you to use on your next Switzerland trip. Simple as that, this is just a relaxing blog, nonchalant and carefee. Sometimes, feet are worn and that gives no materials to write but a lovely rainy day in Zurich.

Zurich, Switzerland

Mình là chân đi, thích đi lắm, đến độ mới qua Châu Âu được 3 ngày, chân đã bị phồng giộp, thiếu điều sắp chảy máu tới nơi. Nhưng hôm nay Zurich chắc thương chân mình nên cản mình bằng một ngày mưa rả rích và dai dẳng, kèm những cơn gió buốt người.

I love walking, especially while traveling. My feet almost bled just 3 days after I arrived in Europe. But today, Zurich prevents me from bleeding by a drizzling rain, and chilling breeze.

Zurich, Switzerland

Street Art in Zurich, Switzerland

Zurich, Switzerland

Zurich rất đáng yêu, chỉ cần dạo một vòng bên dòng Limmat, bạn đã có thể thấy được toàn vẹn cả thành phố. Tuy chỉ nắng vỏn vẹn 30 phút từ lúc bước ra đường tầm chín giờ sáng, nhưng cũng đủ ngắm nhìn Zurich thật yên bình, với những chú thiên nga bên bờ hồ Zurich, ánh nắng len lỏi vào màu cờ treo trong phố cổ.

Zurich is cute, just a stride by the river Limmat, you could contemplate the beauty of the whole city. Even though it was sunny for 30 minutes when I hit the street at 9AM, it was enough to see a peaceful Zurich, with swimming swan by the lake, and the splendors squeezed in between the flags in the old town.

Zurich lake

Zurich, Switzerland

Hôm nay không phải là ngày đi tứ phương tám hướng như mọi khi, vì đôi khi người lữ khách cùng cần một chút xả hơi cho đôi chân thêm mạnh mẽ mà đi tiếp. Hôm nay là một ngày lãng đãng như vậy, khi Zurich cho mình cả ngày ngồi trong những quán café khác nhau ngắm nhìn từng chiếc tram đỏ hoặc xanh chạy qua đường và nhâm nhi ly cappuccino nóng hổi.

Today is not all walking day like usual, because a traveler needs his break to mend his feet to become stronger. Today is a calm day, when Zurich let me sitting by one after another café watching each tram crossing by and sipping my hot cappuccino.

Tram in Zurich, Switzerland

Tram in Zurich, Switzerland

5 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s