VIETNAM – Our Gorgeous Country

As you guys may already know, we’re Vietnamese. But, we’ve gotta admit that there are still many beautiful places in Vietnam that we haven’t visited and covered in this blog yet.

Today I – LeonardK, came across an article about how gorgeous Vietnam is from Buzzfeed and for a few minutes of scrolling the photos, again I realized how marvelous this country is despite how many times I have fancied to others countries and wanted to live somewhere else. Then, we feel like we must share this for you guys.

I also realized that I may don’t need to save big bucks for the Alps just yet, I just need to save a decent amount of money, drive through Truong Son or crossing all the passes of the North to see those mountain ranges that spectacular enough to moved me, I strongly believe so. To describe fully the beauty of Vietnam must be really difficult, and lengthy as well so I just want to make it short: it is no doubt the Mother Nature have adored this land beside the South China sea. When most of the Europe countries inherited the glorious classic architectural, the Brazilian own the gigantic forest … we – the Vietnamese proudly possesses, mostly all types of beauties from nature.

So, pack your bag, whether you are a Vietnamese or not, keep discover more of what the Mother Nature have given to us. From the peaceful islands, sugar-sand-glistening beaches, grand mountain ranges, renowned caves, waterfalls  …to sunset sceneries that even make a modest so special all over this amazing land of Vietnam or the severe, effortlessly cool lifestyle of the people that just like the way Nature is.

Now, let’s the photos do their justice:

——————————-

Như các bạn đã biết, chúng tôi là người Việt Nam. Nhưng phải nói rằng, có rất nhiều địa điểm đẹp mê ly trên mảnh đất này mà chúng tôi chưa đến và chưa chia sẻ lên đây.

Hôm nay mình tình cờ đọc một bài viết với khá nhiều bức ảnh được cho là “tuyệt đẹp” của Việt Nam trên Buzzfeed. Qua đó, mình lại nhận ra, một lần nữa đất nước mình đẹp đến nhường nào mặc dù không biết bao nhiêu lần mình đã mơ tưởng về một thành phố khác, ấp ủ mong muốn được khăn gói bỏ sang xứ người sống. Nhờ vậy, mình cảm thấy cần phải chia sẻ bài viết ấy lên đây.

Và mình cũng nhận ra, mình chưa cần phải tiết kiệm một số tiền thật lớn để ngắm dãy Alps, thay vào đó là một ngân sách kha khá để tầm mắt mình trải dài trước sự hùng vĩ của dải Trường Sơn, sự mênh mông của những dải núi miền Bắc. Bấy nhiêu đó thôi cũng đủ để làm mình cảm động rồi, mình tin chắc vậy. Để tả hết vẻ đẹp của Việt Nam, là một điều không tưởng, nếu “tưởng” được thì chắc dài thật là dài luôn. Vì thế nên mình sẽ viết ngắn như thế này thôi: chắc chắn rằng Mẹ Thiên Nhiên đã ưu ái cho mảnh đất bên cạnh biển Đông này rất nhiều. Khi hầu hết các nước châu Âu thừa hưởng những kiến trúc tráng lệ, người Brazin sở hữu cánh rừng khổng lồ … thì Việt Nam lại có gần như hầu hết vẻ đẹp của thiên nhiên.

Thế nên, xách ba lô lên, dù bạn là người Việt hay không, cứ khám phá thêm xem Mẹ Thiên Nhiên còn để lại gì trên mảnh đất này, từ những hòn đảo an yên, những bãi biển xanh rờn trắng toát một mặt bờ, những dãy núi trập trùng đến choáng ngợp … cho đến những khung cảnh rất bình dị, đời thường cũng trở nên đặc biệt khi mặt trời khi hừng tây.

Và bây giờ, hãy để hình ảnh làm tròn nhiệm vụ của bài viết này:

1

Just spectacular.
Just spectacular.
Probably the most interesting place to camp
Probably the most interesting place to camp
Vietnamese's seas are no stranger to corals
Vietnamese’s seas are no stranger to corals

enhanced-buzz-wide-1434-1444375922-15

enhanced-buzz-wide-5045-1444207239-7 enhanced-buzz-wide-31306-1444375626-7 enhanced-buzz-wide-30062-1444376523-7 enhanced-buzz-wide-29802-1444372747-7

The biggest cave in the world.
The biggest cave in the world.

enhanced-buzz-wide-29287-1443493032-12 enhanced-buzz-wide-24171-1443492814-9

enhanced-buzz-wide-15821-1443460621-10

This literary looks like Alps, apart from the snows
This literary looks like Alps, apart from the snows.
One of the perfect place to be escaped from life.
One of the perfect place to be escaped from life.

Let’s venture on discovering this gorgeous land, shall we?

All the photos credit to nomadasaurus.com. Check out the original article here.

2 comments

 1. Gosh, now you make me want to go back! Vietnam is never boring to visit. Everyday there are something new to explore. Thanks for sharing 🙂 I’m Vietnamese too and I love the country. Too bad I am not able to blog in Vietnamese because I want to share Vietnamese people the world through my photography.
  Great to have found you 🙂
  Cheers

  Like

  1. Thank you for your lovely words for our country and for us as well 🙂
   By the way, your blog is amazing! Our blogs have a lot in common xD
   And, we’d love to meet a VN based travel blogger like you to chat about venturing the world someday! Just leave us an email when you about to come back 😉

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: